DISTRIBUIȚI
Daily Express

Marea Britanie trebuie să ştie cât de bine funcţionează actualele măsuri de izolare în combaterea pandemiei de coronavirus înainte de a discuta ce sa va întâmpla în continuare, a declarat luni adjunctul consilierului şef ştiinţific al guvernului, Angela McLean, relatează Reuters, scrie agerpres.

Actualele măsuri de izolare urmează să fie revizuite în termen de o săptămână.


Citește și : Coronavirus în Marea Britanie: 439 de noi decese în 24 de ore

„Trebuie să vedem cât de bine funcţionează actualele restricţii înainte să putem spune orice lucru de bun simţ despre care va fi următoarea etapă”, a spus Angela McLean, care este şi consilier şef ştiinţific pentru Ministerul Apărării, în cadrul unei conferinţe de presă, când a fost întrebată despre strategia guvernului privind ridicarea restricţiilor actuale.

Consilierul medical şef al Angliei, Chris Whitty, a spus că guvernul trebuie să fie sigur că ţara a atins vârful pandemiei înainte de a discuta paşii următori şi a precizat că nu ştie dacă acest lucru se va întâmpla până la sfârşitul săptămânii.

Citește și : Bilanţul epidemiei de coronavirus în Italia

Bilanţul morţilor de COVID-19 din Regatul Unit a crescut cu 439 de noi decese în ultimele 24 de ore, numărul total al acestora fiind luni, la ora 16:00 GMT, de 5.373, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, luni, 6 aprilie, la ora 08:00 GMT, fuseseră testate în total 208.837 de persoane, din care 51.608 au fost depistate pozitiv.