DISTRIBUIȚI
Cashfloat

Marea Britanie şi Statele Unite au convenit să colaboreze în viitoarele misiuni de zboruri spaţiale comerciale, sporind oportunităţile firmelor din ambele ţări de a opera din porturi spaţiale ale ambelor ţări, a anunţat vineri guvernul britanic, transmite Reuters, scrie news.ro

Marea Britanie a declarat că parteneriatul, semnat de ministrul britanic al Transporturilor Grant Shapps şi de omologul său american Pete Buttigieg, la Washington, în această săptămână, va face zborurile spaţiale mai uşoare şi mai ieftine.


Citește și : 15 ţări europene cer Israelului să renunţe la un proiect de colonizare în Cisiordania

Noua declaraţie ”pune bazele pentru ca rachetele, baloanele de mare altitudine şi avioanele spaţiale să decoleze foarte curând din porturile spaţiale din Marea Britanie”, a spus guvernul britanic într-un comunicat.

Parteneriatul va permite celor două ţări să colaboreze la acordarea de licenţe pentru lansări spaţiale comerciale şi să ofere beneficii, inclusiv securitatea apărării critice şi prognoze meteo mai bune, pentru a permite servicii de televiziune şi transporturi mai eficiente, a spus Marea Britanie.

Statele Unite sunt mândre să lanseze un parteneriat pentru a aduce mai multe beneficii ale călătoriilor spaţiale comerciale pentru lucrători, companii şi comunităţi.

Citește și : Uniunea Europeană oferă Ucrainei asistenţă militară suplimentară de 500 de milioane de euro

”Călătoriile spaţiale comerciale cresc rapid şi este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că aceste inovaţii avansează în siguranţă, încurajându-le să se dezvolte în moduri care ne avantajează pe toţi”, a spus Buttigieg într-un comunicat.