DISTRIBUIȚI
Reuters

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a anunţat joi că recomandă evitarea călătoriilor în Sri Lanka în urma atacurilor comise în această ţară în duminica Paştelui catolic şi care s-au soldat cu 253 de morţi, o decizie similară fiind anunţată de Olanda, relatează AFP, potrivit Agerpres.

”În urma atacurilor oribile comise în duminica Paştelui şi a operaţiunilor de securitate încă în curs de desfăşurare în Sri Lanka (…) am decis să fie revizuite recomandările de călătorie şi să-i avertizăm pe cetăţenii britanici să evite călătoriile neesenţiale în Sri Lanka”, a anunţat ministrul de externe britanic Jeremy Hunt într-un comunicat.


Citește și : Patrick Shanahan, disculpat de orice încălcare a regulilor de etică ale Pentagonului

Ministerul olandez al Afacerilor Externe a schimbat, de asemenea, sfaturile de călătorie câteva ore mai târziu, recomandând cetăţenilor săi să viziteze Sri Lanka „doar dacă este necesar”.

„Situaţia securităţii în întreaga ţară este imprevizibilă şi incertă”, a indicat ministerul, care menţionează riscul unor noi atacuri precum şi posibile represalii religioase.

Aproximativ 250.000 de britanici au vizitat Sri Lanka anul trecut, fiind pe locul trei în rândul cetăţenilor străini care vizitează această fostă colonie britanică.

„Cu toţii sperăm că situaţia va reveni la normal în curând şi că industria turistică din Sri Lanka se va redresa după aceste atacuri”, a declarat Hunt, menţionând angajamentul Marii Britanii de a ajuta autorităţile din Sri Lanka.

Kamikaze au atacat duminică trei hoteluri de lux din Colombo şi trei biserici creştine în timpul Sfintei Liturghii de Paşti, omorând 253 de persoane şi rănind alte aproximativ 500, notează AFP.

Citește și : Carlos Ghosn a fost eliberat pe cauțiune