DISTRIBUIȚI

Guvernele Marii Britanii şi Germaniei au renunţat la o serie de cereri-cheie din cadrul negocierilor pentru Brexit, evoluţie ce are potenţialul de a uşura negocierile pentru încheierea unui acord, relatează Bloomberg, citând surse anonime, potrivit mediafax.

Potrivit informațiilor, Germania ar fi dispusă să accepte un acord mai puţin detaliat cu Marea Britanie privitor la viitoarele legături economice şi comerciale pe care regatul le va avea cu Uniunea Europeană. Concesiile Germaniei, încă neprecizate, având rolul încheierii unui acord pentru Brexit.


Citește și : Theresa May spune că cei doi bărbaţi care l-au otrăvit pe Serghei Skripal sunt ofiţeri ai serviciilor secrete ruse – VIDEO

Această evoluţie a avut loc la doar patru zile de la afirmaţia negociatorului şef al Uniunii Europene, Michel Barnier, cu privire la faptul că nu va exista niciun acord de Brexit în lipsa unui plan concret privitor la graniţa dintre Irlanda şi Irlanda de Nord (aşa-numita soluţie „backstop”).

De la începutul lor până acum, negocierile pentru Brexit au fost complicate preponderent de problema legată de graniţa dintre Irlanda şi Irlanda de Nord, dar şi de lipsa unui consens în rândul clasei politice britanice cu privire la modul în care ar trebui să decurgă negocierile.

Citește și : Franța : Macron va anunţa măsuri în domeniul social