DISTRIBUIȚI
Telegraph

Secretarul de stat britanic însărcinat cu Comerţul Internaţional Greg Hands şi-a anunţat joi demisia, din cauza unui dezacord cu Guvernul pe tema extinderii aeroportului londonez Heathrow, relatează AFP, potrivit news.ro .

Hands este deputat în circumscripţia Chelsea and Fulham, situată în vestul capitalei britanice, în care se manifestă o opoziţie puternică faţă de construirea celei de a treia piste a Aeroportului Heathrow, aflat la aproximativ 20 de kilometri distanţă.


Citește și : Parlamentul European denunță derapajele de la standardele democratice în Republica Moldova

El se opune proiectului, apreciind că traficul aerian are ”un impact foarte important asupra vieţii cotidiene a locuitorilor”, aşa cum a scris pe blog.

Însă Executivul a dat deputaţilor majorităţii consemnul să voteze în favoarea proiectului, luni, când doarul va reveni în Parlament, după o dezbatere care a durat mai mulţi ani.

”Odată ce Guvernul a dat consemne de vot luni, demisionez din Guvern. A fost o onoare să servesc premierul (şi pe predecesorul său) în aceşti ultimi şapte ani şi lei doresc premierului şi Guvernului mult succes în continuare”, a scris el pe Twitter.

El a precizat că i-a scris premierului Theresa May pentru a-i explica poziţia sa, conformă promisiunii pe care le-a făcut-o alegătirlor săi în campania în vederea alegerilor legislative din 2017.

În Guvern, ministrul de Externe Boris Johnson, ales în circumscripţia Uxbridge, la est de capitală, se opune şi el extinderii Heathrow.

Citește și : Comisia de la Veneţia se reuneşte în sesiune plenară; unul dintre punctele de pe agendă fiind modificarea legilor justiţiei din România

Un obişnuit al unor declaraţii categorice, Johnson a promis că se va pune în faţa utilajelor de şantier, pentru a împiedica lucrările.

Partidul Laburist, principala formaţiune de opoziţie, este de asemnea dezbinată cu privire la acest proiect, însă observatori se aşteaptă ca textul să fie, până la urmă, aprobat în Parlament.