DISTRIBUIȚI
Sky News

Guvernul britanic a anunţat, luni, un nou pachet de sancţiuni care vizează ruşii implicaţi în referendumurile ”false” ale Moscovei privind aderarea la Rusia a patru regiuni din estul Ucrainei, relatează Reuters, scrie news.ro .

Cetăţenii din patru regiuni ale Ucrainei au votat luni pentru a patra zi în cadrul referendumurilor organizate de Moscova privind aderarea la Rusia, un plan pe care Kievul şi Occidentul l-au etichetat ca fiind o ”înşelătorie”. Ei spun că rezultatele sunt stabilite în prealabil şi că nu le vor recunoaşte.


Citește și : Lavrov atacă SUA de la tribuna ONU: ‘Rusofobia oficială a Occidentului este fără precedent, amploarea ei este grotescă’

Londra a precizat că printre cei sancţionaţi se numără oficiali ruşi de rang înalt implicaţi în organizarea referendumurilor.

”Referendumurile false desfăşurate la ţeava armei nu pot fi libere sau corecte şi nu vom recunoaşte niciodată rezultatele”, a declarat ministrul britanic de Externe James Cleverly într-un comunicat.

”Sancţiunile de astăzi îi vor viza pe cei din spatele acestor voturi false, precum şi persoanele care continuă să susţină războiul de agresiune al regimului rus”, a adăugat el.

Marea Britanie a menţionat că printre cei sancţionaţi se numără 55 de membri ai consiliului de administraţie şi directori ai organizaţiilor despre care Guvernul a precizat că ”finanţează în continuare maşina de război rusă”, inclusiv Gazprombank, Sberbank şi Sovcombank.

Citește și : Zelenski s-a declarat şocat de faptul că Israelul nu a oferit sisteme antirachete Kievului – VIDEO

Printre oficialii sancţionaţi se numără Serghei Ieliseiev, şeful guvernului recent instalat la Herson, Ivan Kusov, ministrul Educaţiei şi Ştiinţei în aşa-numita Republică Populară Lugansk şi Ievhen Balitskii, presupusul şef al guvernului în Zaporoji.

De asemenea, au fost aplicate sancţiuni ”regilor imobiliarelor ruseşti”, God Nisanov şi Zarakh Iliev,  cu o valoare netă de 6,3 miliarde de lire sterline.