DISTRIBUIȚI
Reuters

Marea Britanie va rămâne „angajată necondiţionat” în protejarea Europei după ce se va retrage din Uniunea Europeană, a declarat vineri premierul britanic Theresa May, menţionând necesitatea unificării eforturilor în faţa ameninţărilor din partea Rusiei, relatează Reuters.

„Când o naţiune ca Rusia încalcă în mod deliberat ordinea internaţională bazată pe reguli la crearea cărora am muncit din greu, trebuie să ne adunăm împreună cu aliaţii noştri pentru a apăra sistemul internaţional”, a afirmat Theresa May într-un discurs rostit în faţa trupelor britanice dislocate în nordul Estoniei.


Citeşte şi: Un jihadist ISIS ‘îşi cere scuze’ pentru problemele create

„Regatul Unit este angajat necondiţionat în menţinerea securităţii Europei şi vom continua să oferim ajutor şi asistenţă statelor membre ale UE, vizate de agresiuni armate, terorism sau dezastre naturale sau provocate de om”, a subliniat şefa executivului britanic.

Theresa May participă la summit informal al UE privind tehnologia digitală la Tallinn, capitala Estoniei.

Londra are un rol important în cadrul Operaţiunii NATO ‘Prezenţa avansată consolidată’ (‘Enhanced Forward Presence’), care are obiectivul să întărească flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice.

Marea Britanie dispune de un contingent de 800 de militari în Estonia pentru a descuraja „agresiunea rusă”, după a scris presa internaţională la sosirea primilor 120 de militari britanici în primăvară în această republică de la Marea Baltică.