DISTRIBUIȚI
LAS VEGAS, NV - OCTOBER 01: People scramble for shelter at the Route 91 Harvest country music festival after apparent gun fire was heard on October 1, 2017 in Las Vegas, Nevada. A gunman has opened fire on a music festival in Las Vegas, leaving at least 20 people dead and more than 100 injured. Police have confirmed that one suspect has been shot. The investigation is ongoing. (Photo by David Becker/Getty Images)

Ministrul britanic de externe, Boris Johnson, s-a declarat luni îngrozit de atacul ce a avut loc la un festival de muzică în Las Vegas, soldat cu cel puţin 50 de morţi şi peste 200 de răniţi, şi a afirmat că Londra este gata să ajute cum va putea, relatează agenţia Reuters.

”Sunt îngrozit de atacul teribil survenit la un festival de muzică în Las Vegas în această dimineaţă”, a declarat Johnson într-un comunicat. ”Regatul Unit este alături de poporul american împotriva violenţei oarbe. Gândurile mele se îndreaptă către toţi cei care au fost afectaţi de aceasta”, a adăugat el.


Citeşte şi: Cel puţin 50 de morţi în cel mai sângeros atac armat din istoria SUA

Potrivit ministrului britanic, Foreign Office-ul este în contact cu autorităţile din Las Vegas pentru a afla dacă cetăţeni britanici au fost prinşi în atac” şi că Londra ”esta gata să ajute cum va putea”.

Cel puţin 50 de persoane au fost ucise şi peste 200 au fost rănite într-un atac armat care a avut loc duminică noaptea la Las Vegas, în vestul Statelor Unite, la un festival de muzică country în aer liber.

Poliţia l-a identificat pe atacator drept Stephen Paddock, un bărbat alb în vârstă de 64 de ani, a anunţat DPA.