DISTRIBUIȚI

Poliţia britanică se pregăteşte pentru a asigura securitatea pe timpul protestelor anunţate în cele trei zile ale vizitei preşedintelui american Donald Trump, manifestaţii la care sunt aşteptate zeci de mii de persoane, transmite dpa, conform agerpres.

‘Ne pregătim pentru o operaţiune complexă de poliţie şi securitate, ce va implica protecţia şi deplasările preşedintelui’, şi ale cărei costuri vor fi ‘semnificative’, a comunicat miercuri poliţia metropolitană londoneză.


Citește și : Bulgaria: Optsprezece cetăţeni străini, condamnaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei cu România

‘Anticipăm că în capitală se vor aduna persoane pentru a demonstra atât în favoarea, cât şi contra preşedintelui’, menţionează comunicatul.

‘Cerinţele acestei operaţiuni complexe trebuie echilibrate cu drepturile cetăţenilor la libertate de exprimare’, subliniază poliţia londoneză.

Preşedintele Trump va ajunge joi seară la Londra, unde va avea prima întâlnire cu ambasadorul american Woody Johnson, la reşedinţa acestuia din Regent’s Park, în centrul capitalei britanice, unde poliţia a ridicat deja garduri de protecţie suplimentare.

Preşedintele american va lua apoi cina cu premierul britanic Theresa May la Blenheim Palace, în apropiere de Oxford, unde sunt aşteptate alte proteste.

Vineri, el va vizita o facilitate militară împreună cu Theresa May, cei doi urmând să aibă ulterior discuţii la Chequers, reşedinţa premierului britanic din afara capitalei, a anunţat ambasadorul Johnson.

Citește și : Slovacia va achiziționa 14 avioane de luptă americane F-16 pentru 1,6 miliarde de euro

Potrivit acestuia, Trump va merge apoi la Castelul Windsor, reşedinţă regală în afara Londrei, unde va fi primit de regina Elisabeta a II-a. Vineri seara şi sâmbătă, preşedintele american se va afla în Scoţia, a indicat diplomatul american.

Mai multe grupuri au convocat proteste anti-Trump la care sunt aşteptaţi zeci de mii de participanţi la Londra, Glasgow şi Edinburgh, de joi până sâmbătă.