DISTRIBUIȚI
wikipedia

Aproape 600 de persoane fără adăpost au murit în 2017 în Anglia şi Ţara Galilor, ceea ce înseamnă o creştere de 24% în cinci ani, relevă cifrele publicate joi de Institutul naţional de statistică (ONS), informează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit institutului, numărul deceselor înregistrate în rândul persoanelor fără adăpost a crescut de la 482 în 2013 la 597 în 2017. Majoritatea victimelor sunt bărbaţi – 84%.


Citește și : Cutremur de 7,3 grade în zona Kamceatka din Orientul Îndepărtat Rus; a fost emisă alertă de tsunami

Statisticile mai arată că peste jumătate dintre aceste decese au survenit ca urmare a consumului de droguri, a unor boli hepatice sau prin sinucidere. În general, o persoană fără adăpost are o speranţă de viaţă de două ori mai mică decât persoanele cu locuinţe stabile, iar a cincea parte din decesele menţionate pentru 2017 s-au înregistrat la Londra (136), a mai constatat ONS.

Aceste cifre, calificate drept „tragedie naţională” de o asociaţie de asistenţă pentru persoanele fără adăpost, au determinat organizarea unei dezbateri de urgenţă în Camera Lorzilor, camera superioară a parlamentului britanic. „Consider că avem datoria morală de a lua măsuri”, a declarat secretarul de stat pentru locuinţe, James Brokenshire, care a anunţat că guvernul va debloca 5 milioane de lire în plus în această iarnă pentru a veni în ajutorul celor fără adăpost.

Guvernul britanic şi-a propus ca obiectiv să reducă la jumătate lipsa de locuinţe pentru persoanele fără adăpost până în 2022 şi să elimine complet această problemă până în 2027, a amintit secretarul de stat.

Citește și : Imigranţii ilegali din SUA, trimiși în Mexic pe perioada examinării dosarului lor

Statisticile ONS au fost publicate a doua zi după moartea unui „homeless” în vârstă de 43 de ani în apropiere de staţia Westminster, lângă Parlament, care a generat emoţie în rândul aleşilor.