DISTRIBUIȚI

Marea Britanie nu a văzut deocamdată nicio dovadă că Rusia retrage trupe de pe poziţiile din apropierea graniţei ucrainene, a declarat miercuri ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, transmite Reuters, potrivit agerpres.

„Nu am văzut nicio dovadă în momentul de faţă a acestei retrageri”, a declarat Wallace pentru Times Radio.


Citeşte şi: Pfizer AMÂNĂ cererea de aprobare a vaccinului anti-Covid pentru copiii sub 5 ani – Black News

„Observaţiile noastre fizice arată opusul unora dintre recentele afirmaţii ale Kremlinului”, a mai spus ministrul, potrivit BBC.

SUA şi Marea Britanie au avertizat în mod repetat că preşedintele rus Vladimir Putin le-ar putea ordona celor peste 130.000 de militari desfăşuraţi în apropierea graniţei cu Ucraina să lanseze o invazie, în timp ce Rusia subliniază că are dreptul să-şi poziţioneze soldaţii unde doreşte pe propriul teritoriu şi că nu intenţionează să invadeze Ucraina, aminteşte Reuters.

Citeşte şi: SUA şi NATO aşteaptă confirmări privind începerea retragerii efectivelor militare ruse de la frontierele Ucrainei – Black News

Marţi, Ministerul rus al apărării a difuzat o filmare pentru a demonstra că o parte din soldaţi revin la baze, după încheierea unei runde de exerciţii.

Întrebat, marţi, după discuţiile de la Moscova cu cancelarul german Olaf Scholz cum va evolua criza privind Ucraina, Putin a răspuns că Rusia va acţiona conform planului, menţionează Reuters.