DISTRIBUIȚI
Daily Express

Regatul Unit îşi va definitiva la începutul lunii viitoare planurile privind instituirea carantinei pentru persoanele venite din străinătate, fiind avut în vedere ca aplicarea acestei măsuri să difere în funcţie de răspândirea noului coronavirus în ţara de provenienţă a călătorilor, a declarat luni ministrul britanic al transporturilor, Grant Shapps, potrivit agenţiei Reuters, scrie agerpres.

Guvernul de la Londra îşi anunţase anterior intenţia de a institui 14 zile de carantină pentru majoritatea persoanelor revenite dintr-o călătorie internaţională pentru a preveni un al doilea vârf al epidemiei de COVID-19 în Regatul Unit.


Citește și : Ungaria şi Slovenia îşi redeschid frontiera comună la 1 iunie

Aeroportul Heathrow din Londra a sugerat guvernului să stabilească ”bule de călătorie” cu statele cu risc redus de infectare cu noul coronavirus, astfel încât să fie înlesnită circulaţia persoanelor între aceste ţări şi Regatul Unit.

”Detaliile definitive al schemei de carantină vor fi prezentate la începutul lunii viitoare”, a răspuns luni ministrul Grant Shapps, după ce a fost întrebat despre posibile excepţii pentru unele ţări în cadrul acestei scheme. ”Trebuie într-adevăr să analizăm mai multe îmbunătăţiri, de exemplu ceva precum poduri aeriene care să permită venirea în ţară a persoanelor plecate din alte ţări care au reuşit să atingă niveluri reduse de infectare cu coronavirus”, a explicat oficialul britanic.

Citește și : Cehia iese din starea de urgenţă, dar păstrează unele măsuri preventive

Regatul Unit este ţara europeană cu cele mai multe decese provocate de noul coronavirus, 34.636 până duminică, şi a doua, după Rusia, la numărul de infectări, tot până duminică fiind confirmate 243.695 de cazuri de COVID-19.