DISTRIBUIȚI

China şi Marea Britanie iau în considerare iniţierea de discuţii în vederea semnării unui acord de liber-schimb între cele două ţări după ieşirea Londrei din Uniunea Europeană, a declarat luni la Beijing noul şef al diplomaţiei britanice, Jeremy Hunt, transmite AFP, potrivit agerpres.

Jeremy Hunt a efectuat în China prima sa vizită în afara Europei după ce a fost numit de către premierul Theresa May în locul lui Boris Johnson, care a demisionat din cauza unor dezacorduri cu şefa guvernului privind strategia acesteia pentru Brexit.


Citeşte şi: Un tren întreg a fost evacuat în Germania. Călătorii au găsit o substanţă necunoscută

Într-o conferinţă de presă cu omologul său chinez, Wang Yi, Hunt a afirmat că Beijingul a sugerat un acord de liber-schimb cu Marea Britanie, în contextul în care Londra ar urma să părăsească UE la sfârşitul lunii martie 2019.

„Am vorbit despre oferta făcută de ministrul de externe Wang Yi de a deschide o discuţie privind un posibil acord de liber-schimb între Marea Britanie şi China după Brexit”, a declarat Hunt.

„Am salutat acest lucru şi am spus că vom explora” această posibilitate, a afirmat el.

Vezi şi: Tragedie aviatică în China. Un elicopter s-a prăbuşit la periferia Beijingului – VIDEO

În cadrul unei vizite la Beijing la începutul anului, premierul Theresa May a vorbit despre o accelerare a discuţiilor pentru ridicarea barierelor comerciale între cele două ţări.

După decizia britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană, la referendumul din iunie 2016, Londra şi-a înmulţit contactele diplomatice pentru a pregăti acordurile comerciale care ar urma să le înlocuiască pe cele ale Bruxellesului.