DISTRIBUIȚI
The Times

Cetăţeni străini vor fi eligibili să se alăture forţelor armate britanice, în contextul în care cerinţele privind rezidenţa britanică pentru recrutare urmează a fi eliminate, scrie luni Sky News, conform agerpres. care notează că măsura intervine în timp ce armata britanică se confruntă cu un deficit de personal în rândurile sale

Ministerul Apărării (MoD) va elimina cerinţa ca cetăţenii ţărilor Commonwealth să trăiască în Marea Britanie timp de cinci ani înainte de a aplica pentru serviciul militar, potrivit unui anunţ pe care urmează să îl facă miniştri luni.


Citeşte şi: Trump scuteşte Coreea de Sud de la embargoul impus petrolului iranian

Armata speră să recruteze în fiecare an peste 1.350 de membri de personal suplimentar în cadrul forţelor terestre, forţelor aeriene (RAF) şi în marină.

Potrivit unui raport publicat în aprilie de Biroul Naţional de Audit, armata înregistra un deficit de 5,7% de militari cu normă întreagă.

Este nevoie de alţi 8.200 de militari în cadrul forţelor armate naţionale şi de 2.400 de ingineri pentru a umple „cel mai mare gol creat într-un deceniu”, se notează în raport, în timp ce analişti de informaţii şi piloţi sunt de asemenea la mare căutare.

Citeşte şi: Iranul SFIDEAZĂ America: ‘Vom continua să vindem petrol!’

Solicitanţi din ţări precum India, Australia, Canada şi Fiji vor fi luaţi în considerare pentru toate posturile militare, fără să fi trăit în prealabil în Marea Britanie.

Admiterea în armată va începe din primele zile ale anului viitor, în timp ce marina şi RAF vor lansa procesul imediat.

În afară de soldaţi gurkha recrutaţi din comunităţile nepaleze şi de solicitanţi din Republica Irlanda care se pot înrola în virtutea unui acord special, aplicanţii din afara ţărilor Commonwealth vor avea nevoie în continuare de cetăţenia britanică.

Citeşte şi: China promite deschiderea pieţei şi tarife reduse

În ianuarie, armata britanică a lansat o campanie publicitară de recrutare care ar fi costat 1,6 milioane de lire sterline.

Prin aceasta, ea intenţionează să încurajeze mai multe persoane provenind din medii, gen, sexualitate şi credinţe diferite să i se alăture.