DISTRIBUIȚI
VOA News

Ministerul de Finanţe al Regatului Unit a anunţat vineri că a desemnat organizaţia şiită libaneză Hezbollah drept grupare teroristă, conform regulilor sale privind terorismul şi finanţarea teroriştilor, şi că în consecinţă activele acestei organizaţii vor fi îngheţate, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Până în prezent, doar braţul militar al Hezbollah a făcut obiectul măsurii de îngheţare a activelor în conformitate cu regulile guvernului de la Londra.


Citeşte şi: Un cutremur de 5,3 grade pe scara Richter s-a produs în sudul Mexicului

Hezbollah, o grupare înarmată desemnată organizaţie teroristă de SUA, a fost creată în 1982 de Gărzile Revoluţionare iraniene şi este o parte importantă a unei alianţe regionale conduse de Teheran cunoscute sub numele ‘axa rezistenţei’.

Pe lista entităţilor teroriste actualizată vineri de Ministerul de Finanţe britanic se află 19 indivizi şi 24 de organizaţii, printre care organizaţia Abu Nidal, Brigada Martirilor Al-Aqsa, organizaţia separatistă bască ETA, Gama’a Al-Islamiya, Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), Tigrii pentru Eliberarea Elamului Tamil (LTTE) şi organizaţia Jihadul Islamic.

Citeşte şi: Premierul Ucrainei şi-a anunţat DEMISIA