DISTRIBUIȚI
pbs.org

Marea Britanie a îndemnat, vineri, Administraţia de la Beijing să reanalizeze oportunitatea impunerii noii legi privind siguranţa naţională în provincia Hong Kong, informează agenţia de presă Reuters, scrie mediafax.

„Îndemnăm China să reanalizeze implementarea acestei legi şi să îşi respecte responsabilităţile de membru de rang înalt al comunităţii internaţionale”, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului Boris Johnson.


Citește și : UE încearcă să-şi reformuleze strategia faţă de China

„Sperăm că vor asculta atent argumentele transmise de noi în mod public şi privat referitoare la impactul pe care propunerea Beijingului îl va avea asupra Hong Kong-ului”, a precizat oficialul britanic.

Administraţia de la Beijing a transmis că se opune ferm unui comunicat comun al Marii Britanii, Statelor Unite, Australiei şi Canadei privind criza din provincia autonomă chineză Hong Kong.

Parlamentul Chinei a aprobat, joi, procedura de elaborare a noii legi privind siguranţa naţională aplicabilă în Hong Kong, considerată o tentativă de consolidare a controlului politic.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a ameninţat Beijingul cu o reacţie „foarte puternică” faţă de iniţiativa de securitate naţională, iar Uniunea Europeană a îndemnat Administraţia Chinei să respecte autonomia provinciei Hong Kong.

Premierul din Hong Kong, Carrie Lam, afirmă că noua lege privind siguranţa naţională elaborată de Beijing nu va afecta drepturile locuitorilor provinciei autonome chineze.

Citește și : Universitatea din Queensland EXMATRICULEAZĂ un student pentru că a criticat China