DISTRIBUIȚI
captura TWITTER

Un grup de experţi în protecţia împotriva incendiilor şi din construcţii au cerut guvernului britanic să introducă imediat schimbări ale standardelor de siguranţă, fără a mai aştepta concluzia anchetei privind incendiul de la turnul Grenfell din Londra, soldat anul trecut cu 71 de morţi, relatează Press Association, potrivit agerpres.

Experţii cer între altele într-o scrisoare deschisă ca toate clădirile înalte şi cu grad ridicat de risc să fie dotate cu instalaţii antiincendiu cu sprinklere, să se folosească pentru izolaţie doar materiale necombustibile şi ca toate construcţiile noi să dispună de ieşiri de urgenţă alternative.


Citește și : Un înalt oficial european dă undă verde pentru intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen

Scrisoarea lor vine după ce săptămâna trecută presa a dezvăluit un raport interimar al anchetei în cazul Grenfell Tower, care a constatat numeroase deficienţe în ce priveşte siguranţa clădirii, inclusiv faptul că materialele cu care fusese izolată la renovările dintre 2014 şi 2016 erau puternic inflamabile, geamurile nu erau bine montate, nu existau sprinklere şi ieşirile de urgenţă erau prea înguste.

La zece luni după ce 71 de oameni au murit în acel infern, semnatarii scrisorii adresate guvernului de la Londra îşi exprimă „profunda îngrijorare” că nu s-au luat măsuri suficiente pentru a preveni un dezastru similar.

„Anchetele oficiale vor continua, dar noi nu trebuie să aşteptăm. Credem că astfel de măsuri de bun simţ vor contribui la protejarea vieţii oamenilor şi a clădirilor în care trăiesc, muncesc, învaţă şi se recuperează”, subliniază experţii, care enumeră între clădirile cu „risc înalt” şcolile, spitalele, azilurile şi blocurile de locuinţe.

Citește și : Trump este atât de ocupat, încât nu a avut timp să-i ia un cadou Melaniei