DISTRIBUIȚI

Marea Britanie, Franţa şi Germania vor furniza ‘sprijin material şi financiar’ Iranului, una din ţările cele mai afectate de epidemia de coronavirus, au anunţat luni ministerele de externe din cele trei ţări, într-un comunicat comun citat de AFP, Reuters şi dpa, potrivit agerpres.

Cele trei state europene, cosemnatare ale acordului nuclear din 2016 cu Teheran, vor trimite începând de luni kituri de testare, precum şi combinezoane şi mănuşi de protecţie.


Citește și : China folosește ca ‘armă’ viza de lucru acordată jurnaliștilor

Ele se angajează, de asemenea, să furnizeze Iranului, prin intermediul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţi şi al altor agenţii ONU, un ajutor de aproape 5 milioane de euro.

Cel puţin 66 de oameni au murit în Iran din cauza virusului Covid-19, dintre care 12 în ultimele 24 de ore, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii de la Teheran.

Totodată, numărul celor contaminaţi a ajuns la 1.501, în creştere cu 523 faţă de ziua de duminică.

Potrivit ministerului, 291 de pacienţi au fost externaţi după ce au fost trataţi cu succes.

Citește și : Zeci de islamiști au fost condamnați la moarte în Egipt

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, Abbas Mousavi, a declarat că ajutorul pentru combatarea coronavirusului anunţat săptămâna trecută de secretarul de stat american Mike Pompeo nu a fost încă oficializat. ‘Până acum nu am primit o astfel de ofertă’, a declarat el, vorbind prin videoconferinţă.