DISTRIBUIȚI
Public health matters - GOV.UK blogs

O persoană a murit şi o alta a fost rănită grav într-o explozie produsă vineri seară într-o fabrică de echipamente militare de la Salisbury, relatează Press Association şi Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit poliţiei din Wiltshire, la fabrica Chemring Countermeasures a izbucnit un incendiu după explozia de vineri seară. Între timp incendiul a fost stins şi incidentul a fost izolat şi nu prezintă risc pentru public.


Citește și : Proteste la frontiera Fâşiei Gaza cu Israelul; doi morţi și zeci de răniţi

„Serviciul de ambulanţă a contactat poliţia şi departamentul de pompieri şi salvare din Wiltshire la puţin timp după ora 17.00, după ce au apărut informaţii privind explozia de la fabrica Chemring Countermeasures, de pe High Post Road”, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

„Şase echipaje de pompieri au participat la operaţiune. (…) Un incendiu iniţial de la faţa locului a fost stins. Avem două victime care au fost identificate. Una dintre ele a murit din păcate la locul exploziei, iar cealaltă a fost transportată la spital în stare critică”, a adăugat sursa citată.

Poliţia din Wiltshire şi alte autorităţi competente vor efectua o investigaţie asupra cauzei incidentului.

Citește și : Gaza şi Israelul sunt „periculos de aproape” de un nou conflict, avertizează Uniunea Europeană

Chemring Countermeasures produce rachete de semnalizare, balize şi ţinte false pentru protejarea navelor şi aeronavelor militare şi civile, se menţionează pe site-ul companiei. De asemenea, compania a conceput sistemele de contramăsuri pentru avionul de luptă Eurofighter Typhoon.