DISTRIBUIȚI
Transcripts Wiki - Fandom

Poliţiştii sunt pe urmele unor hoţi care au pătruns într-o librărie din Marea Britanie şi au furat mai multe cărţi valoroase, printre care un exemplar al primei ediţii cartonate a „Harry Potter şi Piatra Filosofală”, care valorează circa 40.000 de lire sterline, informează miercuri AFP.

Printre cărţile furate din librăria din Thetford se numără patru exemplare din prima ediţie a „Winnie the Pooh” şi un exemplar semnat din prima ediţie a „Color of Magic” de Terry Pratchett, a indicat poliţia din Norfolk, conform agerpres.


Potrivit unui purtător de cuvânt al acesteia, doi bărbaţi au intrat în librăria din Napier Place în noaptea de 8 spre 9 ianuarie, între orele 11.50 pm şi 1.30 am.

Citește și : Peste 34.000 de oameni au fost evacuaţi după erupţia celui mai activ vulcan din Filipine

„Aceste cărţi sunt foarte rare, în unele cazuri, unice”, a explicat Gideon Weigelt-Holmes, din cadrul poliţiei din Norfolk.

„Îi îndemn pe oameni, în special pe dealerii de cărţi sau pe cei care lucrează în magazinele de specialitate, să fie vigilenţi în cazul în care sunt oferite spre vânzare”, a completat el.

Hoţii au furat şi un exemplar din prima ediţie cartonată a „The Hobbit” din 1937, în valoare de aproximativ 7.000 de lire sterline, şi unul din „Scurtă istorie a timpului”, de Stephen Hawking, din 1983, semnat cu amprenta autorului.