DISTRIBUIȚI
metro.uk

Doi băieţi în vârstă de 12 şi 15 ani au fost răniţi de gloanţe duminică la Londra, oraş confruntat cu o creştere a numărului de crime şi agresiuni, a afirmat poliţia, relatează AFP, potrivit agerpres.

Cei doi tineri au fost găsiţi de poliţişti la puţin timp după ce fuseseră răniţi de gloanţe în locuri diferite din Harrow, suburbie în nord-vestul Londrei.


Citește și : Germania vrea să adopte o lege pentru migraţia lucrătorului calificat

„Un băiat în vârstă de 12 ani a primit îngrijiri la faţa locului, după care a fost transportat la spitalul din vestul Londrei unde se află şi în prezent”, a informat un comunicat al poliţiei care nu a precizat cât de grave sunt rănile.

Potrivit forţelor de ordine, rănile adolescentului în vârstă de 15 ani sunt, de asemenea, în curs de evaluare.

Violenţele comise cu arme de foc sau armă albă s-au înrăutăţit de la începutul anului în capitala britanică. În cursul primului trimestru din 2018, Scotland Yard a deschis 45 de anchete pentru crimă, de două ori mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Un document al Ministerului de Interne, dezvăluit în aprilie de cotidianul The Guardian, a afirmat că reducerea efectivelor poliţiei cu începere din 2010 de către guvernul conservator a „contribuit probabil” la creşterea numărului de atacuri.

Această creştere a numărului de crime a atras atenţia preşedintelui american, Donald Trump, care a adus în discuţie incidentul cu prilejul unui discurs ţinut vineri în faţa National Rifle Association (NRA), puternicul lobby american pro-arme.

Citește și : Ministrul pakistanez de interne, rănit în urma unui atac armat

Liderul administraţiei de la Casa Albă a afirmat, printre altele că „un spital altădată prestigios” din Londra pare a fi o „zonă de război” din cauza numărului de agresiuni.