DISTRIBUIȚI
Sky News

Ministerul britanic de Interne a anunţat vineri că a adresat o cerere de extrădare autorităţilor americane vizând-o pe soţia unui diplomat american suspectată că ar fi responsabilă de moartea unui tânăr motociclist în Anglia, informează AFP, potrivit agerpres.

Anne Sacoolas, 42 de ani, fusese inculpată la sfârşitul lunii decembrie pentru şofat periculos soldat cu deces. Parchetul britanic lansase atunci o procedură de extrădare, decizie pentru care Departamentul de Stat de la Washington şi-a exprimat regretul.


Citește și : Sultanul Omanului a încetat din viață, după o domnie de 50 de ani

„Ca urmare a inculpării decise de biroul procurorului, Ministerul de Interne a adresat SUA o cerere de extrădare, vizând-o pe Anne Sacoolas”, a indicat un purtător de cuvânt al ministerului.

„Decizia revine de acum autorităţilor americane”, a adăugat el.

Harry Dunn, 19 ani, a decedat în coliziunea motocicletei sale cu o maşină în centrul Angliei la 27 august 2019. Şoferiţa vehiculului circula pe partea greşită a şoselei. Invocând imunitatea diplomatică, această mamă a trei copii a plecat în SUA.

Părinţii victimei, Charlotte Charles şi Tim Dunn, cer de atunci dreptate şi solicită SUA să ridice imunitatea diplomatică a dnei Sacoolas ca ea să revină în Regatul Unit pentru a fi a judecată.

„Este un pas mare înainte pentru a obţine dreptate pentru Harry”, a reacţionat Radd Seiger, purtătorul de cuvânt al familiei victimei. „Nimeni, diplomat sau altcineva, nu este mai presus de lege”, a adăugat el.

Citește și : Iranul RECUNOAȘTE că a doborât ‘dintr-o eroare’ avionul ucrainean

Cazul, care a stârnit un puternic ecou în Regatul Unit, a provocat tensiuni între Londra şi Washington.

Donald Trump evocase un „accident oribil”, punându-l pe seama fatalităţii şi a dificultăţii pentru un automobilist american de a se obişnui cu şofatul pe partea stângă în Regatul Unit.