DISTRIBUIȚI
AFP

Campania oficială pentru votul în favoarea Brexitului, Vote Leave, s-a apărat miercuri de acuzaţii de fraudă, înaintea publicării unui raport al Comisiei Electorale britanice în care urmează să fie dezvăluite nereguli, relatează AFP, potrivit news.ro .

Potrivit lui Matthew Elliott, directorul acestei campanii, din care au făcut parte şi actualii miniştri conservatori de Extterne Boris Johnson şi al Mediului Michael Gove, documentul ce urmează să fie publicat de Comisia Electorală dezvăluie o manipulare a conturilor de campanie.


Citește și : Gafă de zile mari comisă de Theresa May : Plecăm din Marea Britanie

”Concluzia lor iniţială este că noi am depăşit plafonul autorizat de cheltuieli, că am făcut o donaţie altui grup în timpul campaniei, ceea ce nu ar fi trebuit să facem”, a declarat Elliott la Sky News.

În centrul raportului se află o donaţie în valoare de peste 500.000 de lire sterline, din partea Vote Leave către un grup de tineri pro-Brexit, BeLeave.

Această sumă ar fi fost utilizată în beneficiul Vote Leave, şi anume pentru plata serviciilor unei platforme de date care să realizeze publicitate ţintită vizând alegători.

În cazul în care această sumă ar fi fost înregistrată în campania Vote Leave, ea ar fi depăşit suma autorizată a cheltuielilor, şi anume şapte milioane de lire sterline.

Citește și : Macron îndeamnă Africa şi Europa să găsească „soluţii win-win” în problema migranţilor

”Noi am fost desemnaţi campanie oficială în favoarea ieşirii (din UE) în baza faptului că aveam să cooperăm cu alte grupuri, nu că vom lucra singuri, ci cu alte grupuri, să le încurajăm”, s-a justificat Elliott la BBC.