DISTRIBUIȚI
Tug boats are moored next to Israeli-linked tanker MT Mercer Street, off the Fujayrah port in the United Arab Emirates, on August 3, 2021. - On July 29, two crew members of the tanker MT Mercer Street, managed by a prominent Israeli businessman's company, are killed in what appears to be a drone attack off Oman, the vessel's London-based operator and the US military say, with Israel blaming Iran. (Photo by Karim SAHIB / AFP)

Centrul britanic pentru operaţiuni maritime comerciale (United Kingdom Maritime Trade Operations – UKMTO) a anunţat marţi că are cunoştinţă de un ”incident” care este în desfăşurare în largul coastelor oraşului Fujairah din Emiratele Arabe Unite (EAU), potrivit Reuters, scrie agerpres.   

Atenţionarea, bazată pe informaţii dintr-o sursă externă, recomandă extremă prudenţă navelor aflate în zonă. Centrul britanic afirmă că incidentul în desfăşurare nu este legat de vreo acţiune de piraterie.


Citește și :  Petrolierul Mercer Street a ancorat într-un port din Emiratele Arabe Unite

În portul din Fujairah a acostat noaptea trecută petrolierul Mercer Street, gestionat de o societate a unui miliardar israelian, după ce joi a fost ţinta unui atac în Marea Arabiei pe care SUA, Regatul Unit şi Israelul îl atribuie Iranului, în timp ce acesta din urmă neagă acuzaţiile. Doi membri ai echipajului, un român şi un britanic, au fost ucişi în acest atac, care conform celor trei ţări care acuză Iranul a fost efectuat cu drone.