DISTRIBUIȚI
BBC.com

Stephen Barclay a fost numit noul ministru al Brexitului în Marea Britanie, scrie BBC, potrivit News.ro.

Barclay, un parlamentar pro-Brexit, a ocupat până în prezent funcţia de ministru în Departamentul pentru Sănătate şi Servicii Sociale. El îi ia locul lui Dominic Raab, care şi-a dat demisia joi în urma publicării acordului pentru Brexit.


Citește și : Jurnalistul CNN Jim Acosta își va reprimi acreditarea la Casa Albă (judecător federal)

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a declarat că Barclay va continua să se pregătească atât pentru scenariul actualului acord cât şi pentru părăsirea blocului european fără niciun acord.

Anunţul vine după ce Amber Rudd a fost numită noul ministru al Muncii şi Pensiilor, luându-i locul lui Esther McVey, care şi-a dat de asemenea demisia în urma acordului pentru Brexit.

Conform editorului politic de la BBC, Norman Smith, Barclay nu este un politician „cu nume” iar acest post reprezintă „o promovare mare” pentru el. De asemenea, Smith îl descrie pe Barclay ca fiind „ultra loial”. Barclay este al treilea ministru al Brexitului de când a fost creat acest post după Dominic Raab şi David Davis, ambii dându-şi demisia în urma planului pentru Brexit al prim-ministrului Theresa May.

Citește și : Primul ambasador arab creştin al Israelului a fost numit în Azerbaidjan