DISTRIBUIȚI
Facebook

Un adolescent britanic care a reuşit să pirateze conturile unor înalţi responsabili americani, inclusiv pe cel al fostului director al CIA John Brennan, a fost condamnat vineri la Londra la doi ani de detenţie într-un centru pentru tineri, relatează AFP, conform agerpres.

În cursul unei audieri în ianuarie, Kane Gamble, în vârstă de 18 ani, a pledat ”vinovat” pentru circa zece infracţiuni prevăzute în legislaţia privind securitatea informatică ce au fost comise între iunie 2015 şi februarie 2016.


Citește și : SUA, Marea Britanie şi Franţa au transmis ONU o versiune amendată a proiectului de rezoluţie cu privire la Siria

Vineri, în faţa Tribunalului din Old Bailey, el era însoţit de mama sa la anunţarea condamnării sale, care include confiscarea materialului său informatic.

Din camera sa din Coalville (centrul Angliei), tânărul a reuşit să obţină prin telefon informaţii de la centre de apel, pe care le-a folosit apoi pentru a pirata conturi.

El s-a dat îndeosebi drept John Brennan la operatorii de telefonie Verizon şi AOL. A reuşit apoi să obţină mai multe documente sensibile din email-ul fostului director al CIA, inclusiv informaţii despre operaţiuni militare şi informaţii din Iran şi Afganistan.

Printre alte ţinte figurează consilieri ai fostului preşedinte american Barack Obama, un agent al FBI, reţeaua Ministerului Justiţiei etc.

Citește și : Fâşia Gaza : Doi palestinieni au fost uciși într-o nouă zi de proteste la graniţa cu Israel

Kane Gamble a fost arestat în februarie 2017, la cererea FBI.

Potrivit acuzării, faptele sale vizau să-i susţină pe palestinieni şi erau motivate de ”moartea unor civili nevinovaţi”. Avocatul apărării, William Harbage, a invocat ”naivitatea” adolescentului, care n-a vrut niciodată să rănească pe cineva.