DISTRIBUIȚI
Anadolu Agency

Marea Britanie a trimis teste pentru depistarea COVID-19 în SUA pentru procesare după ce s-a confruntat cu o problemă la unul dintre laboratoarele sale, a declarat duminică ministrul locuinţei, Robert Jenrick, citat de Reuters, scrie agerpres.

Ziarul The Sunday Telegraph a relatat că 50.000 de teste au fost trimise cu zboruri charter în SUA săptămâna trecută.


Citește și : Obama, atac dur la adresa lui Trump: Gestionarea crizei, ‘un dezastru haotic absolut’

Întrebat despre această informaţie în cadrul unui interviu pentru Sky News, Jenrick a spus: „A fost o problemă la unul dintre laboratoarele noastre şi am trecut la planul de rezervă, adică a trimite o parte din teste în SUA pentru procesare”.

„Acest lucru a fost pe deplin în conformitate cu planurile detaliate ale Ministerului Sănătăţii concepute în avans”, a adăugat el.

După ce a fost criticat pentru ritmul său prea lent de testare în masă comparativ cu ţări precum Germania, Regatul Unit şi-a intensificat programul de testare, însă după ce a atins ţinta de 100.000 de teste pe zi la sfârşitul lui aprilie, Londra face mari eforturi pentru a menţine acest nivel.

Citește și : FMI avertizează că protecţionismul ar putea afecta redresarea economiei mondiale

Ultimele date furnizate de Ministerul Sănătăţii indică faptul că în Regatul Unit au fost efectuate 1.728.443 de teste în total, dintre care 96.878 pe 8 mai.

Potrivit cifrelor oficiale, numărul cazurilor confirmate în Marea Britanie a ajuns la 215.260, dintre care 31.587 de decese. Este cel mai ridicat bilanţ după SUA, a căror populaţie este de aproape cinci ori mai mare.