DISTRIBUIȚI

Marea Britanie a clasat vineri oficial ca organizaţie teroristă mişcarea islamistă palestiniană Hamas, aflată la guvernare în Gaza, după aprobarea parlamentarilor britanici, relatează AFP, potrivit agerpres

Până acum, doar aripa armată a Hamas, brigăzile Ezzedin al-Qassam, a fost interzisă în ţară, în timp ce mişcarea islamistă se află deja pe lista neagră a organizaţiilor teroriste din Statele Unite şi Uniunea Europeană.


Citește și : Australia acuză China de acţiuni ALARMANTE în contrast cu retorica pacifistă

Interdicţia se extinde acum şi la aripa politică a Hamas, după ce propunerea făcută de guvernul lui Boris Johnson a fost aprobată vineri de parlament, a indicat Ministerul de Interne.

Cele două aripi ale organizaţiei s-au ”apropiat”, astfel că ”orice distincţie între ele este acum considerată artificială”, a declarat secretarul de stat pentru Securitate, Damian Hinds, în Camera Comunelor.

”Acest grup se pregăteşte, comite şi participă la acte de terorism”, a afirmat el, citând ca exemplu atacuri ”la întâmplare” cu rachete sau cu obuz împotriva unor ţinte israeliene.

”Aderarea la Hamas sau promovarea acesteia este de acum pedepsită cu până la 14 ani de închisoare în conformitate cu legislaţia împotriva terorismului din Regatul Unit”, a precizat Ministerul de Interne.

Citește și : Soţii Biden au petrecut Ziua Recunoştinţei în casa unui prieten multimilionar

Săptămâna trecută, Israelul a salutat dorinţa guvernului britanic de a sprijini această ”decizie importantă”, calificând Hamas drept ”grup islamic radical care vizează israelieni nevinovaţi şi încearcă să distrugă Israelul”.