DISTRIBUIȚI

Marea Britanie nu a reușit să transmită detalii despre 75.000 de infractori străini, aflați pe teritoriul său, în statele din Uniunea Europeană și a încercat să ascundă scandalul pentru a nu își afecta reputația în cadrul Blocului comunitar, informează site-ul cotidianului The Guardian, potrivit mediafax.

Eroarea care a dus la acest scandal a rămas nedetectată timp de cinci ani, timp în care una dintre trei alerte privind infractori străini nu a ajuns la statele membre UE. Autoritățile țărilor europene nu au fost informate cu privire la infracțiunile comise, la sentințele date de tribunalele britanice sau la riscul pe care îl prezintă cei acuzați pentru public.


Citeşte şi: Un avion de pasageri şi-a golit rezervoarele peste o şcoală din Los Angeles – VIDEO

Din această cauză, infractorii ar fi putut călători înapoi în țările lor fără o notificare către autoritățile locale. În acest context, un membru senior al Parlamentului European a avertizat că o anchetă desfășurată de Bruxelles este inevitabilă.

Dezvăluirea a fost făcută în urma unor negocieri cu Uniunea Europeană privind viitoarele relații de securitate.

Citeşte şi: Michael Flynn ‘se suceşte’ în recunoaşterea vinovăţiei în dosarul privind ingerinţa ruşilor în alegerile americane

Un oficial european a declarat că încrederea Uniunii Europene va scade în Marea Britanie în urma acestui scandal.