DISTRIBUIȚI
twitter

Mai multe mii de persoane au manifestat paşnic sâmbătă la Toronto pentru a denunţa violenţele poliţiei şi rasismul, în Statele Unite ca şi în Canada, a constatat un jurnalist al agenţiei France Presse, scrie agerpres.

Manifestaţia a fost organizată în urma decesului unei tinere de culoare miercuri la Toronto, căzută de la un balcon aflat la etajul 24 în cursul unei intervenţii a poliţiei în circumstanţe neelucidate deocamdată.


Citește și : China anunţă că ar putea pune piaţă un vaccin anti-COVID-19 până la sfârşitul anului

De asemenea, s-a înscris în seria de manifestaţii care au cuprins Statele Unite după moartea lui George Floyd, un afro-american de 46 de ani, în mâinile poliţiei din Minneapolis.

Manifestanţii canadieni – numeroşi purtând mască din cauza coronavirusului – au purtat pancarte pe care se putea citi: „Nicio altă viaţă de negru”, „Vieţile negrilor contează” sau „Nu pot respira”, referindu-se la ultimele cuvinte pronunţate de George Floyd când era ţintuit la pământ de un poliţist.

„Este important să arătăm, în pofida pandemiei, că ne batem pentru justiţie pentru toţi, pentru negrii şi persoanele de orice culoare. Chiar dacă problema este mai importantă în Statele Unite, asta se întâmplă şi aici la Toronto şi în Canada. Trebuie să ne unim în întreaga lume”, a declarat un manifestant.

În mulţime s-au aflat persoane de toate originile, reflectând diversitatea oraşului Toronto, cea mai mare metropolă a ţării cu circa şase milioane de locuitori.

Manifestanţii au scandat „Fără justiţie nu există pace”. Pe multe pancarte se putea citi, de asemenea, „Justiţie pentru Regis”, de la numele tinerei decedate în această săptămână la Toronto.

Citește și : Primarul din Chicago, atac dur la adresa lui Trump după revoltele de la Minneapolis: ‘F… you!’

Regis Korchinski-Paquet, 29 de ani, a căzut de la etajul 24 al imobilului în care locuia într-o intervenţie a poliţiei, chemată de mama ei după o ceartă în familie. Tânăra, suferind de tulburări mintale, ar fi făcut o criză de epilepsie, potrivit presei canadiene.

Unitatea de anchete speciale din Ontario a demarat o anchetă pentru a stabili circumstanţele tragediei.