DISTRIBUIȚI

Mai multe sute de persoane au manifestat sâmbătă pe străzile capitalei argentiniene Buenos Aires pentru a protesta împotriva măsurilor sanitare decise de guvernul preşedintelui Alberto Fernandez pentru a frâna epidemia de coronavirus, care a făcut deja peste 12.000 de morţi în această ţară, informează duminică AFP, potrivit agerpres.

Reuniţi cu susţinerea reprezentanţilor formaţiunii de opoziţie Juntos por el Cambio (Împreună pentru schimbare), manifestanţii intenţionau să protesteze împotriva restricţiilor sanitare anunţate, dar şi împotriva politicii guvernului.


Citește și : Preşedintele Columbiei lansează un apel la acţiune contra lui Maduro pentru ‘crimele sale împotriva umanităţii’

Argentina, ţară cu 44 milioane de locuitori, a anunţat vineri un record în ceea ce priveşte numărul de contaminări, cu 11.945 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, care au majorat la 613.645 numărul total de infectări de la începutul epidemiei. De asemenea, în total 12.705 de oameni au murit de COVID-19 în această ţară.

În condiţiile în care aproape 60% de locuri de la terapie intensivă sunt ocupate şi chiar 66,8% în capitala Argentinei, guvernul a anunţat vineri că restricţiile în vigoare de pe 20 martie sunt din nou prelungite, până pe 11 octombrie.

Dacă anumite activităţi au putut fi reluate, cu aplicarea unor reguli speciale, altele, precum redeschiderea şcolilor, nu sunt încă preconizate.

Citește și : Circa 9000 de migranţi din insula Lesbos s-au mutat într-o tabără de corturi

În Buenos Aires, restaurantele îşi vor putea redeschide terasele începând de luni, în timp ce şantierele de construcţie aflate în fază finală vor fi autorizate să repornească.

La fel ca în alte ţări ale lumii, pandemia a lovit puternic economia argentiniană, în recesiune din 2018 şi care ar urma să se contracte cu 9,9% în acest an, potrivit estimărilor Fondului Monetar Internaţional