DISTRIBUIȚI
captura YouTube

Mii de persoane au manifestat sâmbătă la Madrid împotriva violenţelor cărora le cad victime femeile, în contextul unei dezgustătoare afaceri de viol în grup, judecată în cursul acestei săptămâni, care a indignat Spania, relatează agerpres .

Scandând „Nu ne este frică!”, manifestanţii au defilat în capitala Spaniei cu ocazia Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor.


Cel puţin 45 de femei au fost ucise în Spania de la începutul anului de partenerul sau fostul lor partener, potrivit statisticilor guvernului.

Manifestanţii au purtat pancarte pe care era scris „Câte trebuie să mai moară?”.

Citește și :  EXPLOZIE extrem de puternică în Estul Chinei. S-au semnalat numeroase victime

„Vreau să arăt în ce măsură refuz situaţia din această ţară”, a afirmat Jorge Aranda, 40 de ani, angajat într-un centru de sănătate. „Este inacceptabil”, a adăugat el.

Mii de femei s-au mobilizat în cursul săptămânii pe străzi şi pe reţele sociale pentru a susţine presupusa victimă a unui viol în grup la Pamplona (nord), alăturându-se valului de indignare la nivel mondial faţă de abuzurile ale căror victime sunt femei, declanşat de scandalul Weinstein.

Faptele au şocat Spania: cinci bărbaţi, cu vârste între 27 şi 29 de ani, sunt judecaţi de la jumătatea lui noiembrie, acuzaţi de violul în grup al unei tinere de 18 ani cu ocazia unei sărbători.

Ei chiar şi-au filmat actul, la 7 iulie 2016, înainte de a fi arestaţi a doua zi, apoi puşi sub acuzare şi plasaţi în arest preventiv.

Procuratura a cerut 22 de ani de închisoare pentru cei cinci bărbaţi, care neagă orice raport sexual neconsimţit cu tânăra şi recunosc numai furtul telefonului mobil.