DISTRIBUIȚI
Digital Journal

Sute de persoane au manifestat cu lumânări aprinse în mână vineri la Mondovi, în nord-vestul Italiei, după descoperirea unor inscripţii antisemite pe uşa de la intrarea în casa unui supravieţuitor al unui lagăr de concentrare nazist, transmite AFP, scrie agerpres.

Steaua lui David şi cuvintele în germană „Juden Hier” (evrei aici) au fost vopsite cu negru pe această casă, în regiunea Piemont. Mama supravieţuitorului, Lidia Beccaria Rolfi, membră a Rezistenţei antifasciste italiene, a trăit acolo până la moartea sa în 1996.


Citește și : Trump se declară avocatul ferm al mişcării anti-avort

Fiul său Aldo, care locuieşte în prezent în casa respectivă, a afirmat că acest act antisemit a avut loc după publicarea unui articol în care vorbea despre mama sa şi atrăgea atenţia asupra creşterii valului de antisemitism.

„S-a întâmplat aici, la Mondovi, în 2020”, a declarat Stefano Casarino, directorul Asociaţiei Naţionale a Luptătorilor în Rezistenţă din Italia (ANPI) în faţa mulţimii în momentul în care Aldo Rolfi a smuls pânza pusă de poliţie pentru a ascunde inscripţiile antisemite.

Aldo Rolfi a denunţat vandalii „complet ignoranţi”, şi nu numai, pentru că mama sa nu a fost evreică.

Citește și : Un oficial britanic susține că ‘este foarte probabil’ să existe cazuri de infecții cu coronavirus în Marea Britanie

Lidia Beccaria Rolfi s-a alăturat Rezistenţei în 1943. Ea a fost arestată şi deportată în lagărul de concentrare de la Regensburg, în sud-estul Germaniei, ca deţinută politică în iunie 1944, înainte de a fi eliberată un an mai târziu.