DISTRIBUIȚI
Reuters

Aproximativ 45.000 de persoane au manifestat joi, la Bruxelles, în sprijinul independenţei Cataloniei, la apelul a două asociaţii catalane, a anunţat poliţia belgiană pe contul său de Twitter, relatează AFP, potrivit agerpres.

Cele două asociaţii – Adunarea naţională catalană (ANC) şi Omnium Cultural – anunţaseră anterior că se aşteaptă la 20.000 de participanţi.


Manifestanţii s-au întâlnit în jurul orei locale 11:30 (10:30 GMT) în parcul Cinquantenaire, din apropierea sediului Comisiei Europene, şi au pornit într-un marş în cartierul european.

Majoritatea participanţilor purtau drapelul catalan sau pancarte cu mesaje în care se cerea Uniunii Europene să ‘respecte’ Catalonia, în contextul în care Madridul a destituit executivul catalan după ce parlamentul de la Barcelona a declarat unilateral independenţa regiunii.

Printre miile de drapele catalane au putut fi văzute şi câteva drapele flamande şi belgiene.

Mai multe linii de autobuz au fost deviate pentru a permite desfăşurarea manifestaţiei, care ar urma să se încheie în jurul orei locale 16:00 (15:00 GMT) în districtul bruxellez Etterbeek, în apropierea sediului Consiliului UE.