DISTRIBUIȚI
afp

Protestatarii antiguvernamentali din Liban au lansat miercuri un apel la nesupunere civică şi la grevă naţională după ce o persoană a fost împuşcată mortal de forţele de ordine pe o şosea blocată de manifestanţi, transmite dpa, potrivit agerpres.

Libanul se confruntă de la 17 octombrie cu o mişcare de protest care solicită plecarea întregii clase politice, aproape neschimbată de mai multe decenii şi considerată profund coruptă. În pofida unor violenţe sporadice, mobilizarea a rămas în general paşnică.


Citește și: Jeanine Anez se proclamă președinte în Bolivia

Alaa Abu-Fakhr a decedat, marţi noaptea, după ce a fost împuşcat în cap de soldaţii care deschiseseră focul pentru a dispersa mulţimea în sectorul Khaldah, din sudul capitalei libaneze.

Protestatarii au blocat din nou, în această săptămână, principalele artere rutiere care fac legătura între Beirut şi diverse părţi ale ţării, cerând instalarea urgentă a unui nou guvern format exclusiv din tehnocraţi, capabil să scoată ţara din criza economică gravă.

Citește și: ‘Acqua alta’ ISTORICĂ în Veneția

Libanezii au ieşit în număr mare pe străzile din Beirut marţi noaptea după ce preşedintele Michel Aoun a anunţat că formarea unui nou guvern ar putea fi întârziată şi le-a cerut protestatarilor să părăsească străzile, în caz contrar ţara fiind în pericol de a trecere printr-o ”catastrofă”.