DISTRIBUIȚI
afp

Poliţia din Hong Kong i-a atacat luni dimineaţă pe manifestanţii prodemocraţie cu lovituri de baston şi gaze lacrimogene pentru a-i împiedica să ocupe o arteră rutieră cu ocazia celei de-a 22-a aniversări a retrocedării către China, a constatat un corespondent al agenţiei France Presse, potrivit agerpres.

Trupele speciale i-au lovit pe tinerii manifestanţi care ridicaseră o baricadă în cartierul Wanchai, a precizat jurnalistul, adăugând că o manifestantă sângera în urma unei răni la cap.


Citește și: Întâlnirea dintre Kim și Trump a fost ‘istorică’ şi ‘extraordinară’

Manifestanţi ostili guvernului din Hong Kong s-au adunat luni în zori pe marile artere ale oraşului înaintea unei manifestaţii prodemocraţie.

Fosta colonie britanică este, de la începutul lunii iunie, scena unor manifestaţii uriaşe împotriva unui proiect de lege care autorizează extrădările spre China continentală. Aflate sub presiune, autorităţile locale au trebuit să se decidă să retragă acest proiect, însă mişcarea de contestare, care reprezintă cea mai gravă provocare la adresa puterii chineze după retrocedarea teritoriului în 1997, continuă sub privirile ţărilor lumii.

Vezi și: Avion PRĂBUȘIT în Texas: 10 oameni și-au pierdut viața! – FOTO/VIDEO