DISTRIBUIȚI
dpa

Liderul grupului europarlamentar al Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, s-a declarat duminică încrezător că formaţiunea sa va câştiga alegerile pentru Parlamentul European, potrivit agerpres.

”Sunt foarte încrezător să votez. Avem şanse bune ca partidul meu, PPE, să devină din nou cel mai puternic grup politic din Parlamentul European, aceasta este ţinta noastră de campanie. (…) Acum viitorul este în mâinile poporului. Astăzi, cel mai important lucru este să se voteze, ca dreptul de a vota să fie luat în serios pentru a decide viitorul continentului nostru”, a mai declarat candidatul PPE la şefia Comisiei Europene, care a votat în Germania, la Windenberg.


Citește și : Trump evocă ‘mari progrese’ în negocierile comerciale dintre SUA şi Japonia

Totodată, potrivit Xinhua, Weber a scris pe Twitter un mesaj prin care îi îndemna pe cetăţeni să iasă la vot. ”Gata. Duceţi-vă la secţiile de votare şi faceţi uz de dreptul vostru de vot! Europa se bazează pe voi”, a scris el.

La scrutinul european din 2014, PPE a primit cele mai multe voturi, iar candidatul de la acea vreme al formaţiunii, luxemburghezul Jean-Claude Juncker, a devenit preşedinte al Comisiei Europene.

Şi în acest an, sondajele de opinie dau învingător tot Partidul Popular European, ceea ce înseamnă că Weber – candidatul ”cap de listă” al PPE – are cele mai mari şanse să-i succeadă lui Juncker.

Citește și : Cutremur cu magnitudinea cuprinsă între 7,5 şi 8 în Peru

În afară de alegătorii germani, cetăţenii din alte 20 de state membre ale UE votează duminică în cadrul alegerilor europarlamentare. În primele trei zile ale scrutinului, organizat în perioada 23-26 mai, şi-au exprimat dreptul de vot alegătorii din Olanda, Marea Britanie, Irlanda, Republica Cehă, Letonia, Malta şi Slovacia.