DISTRIBUIȚI
European People's Party President Manfred Weber speaks during a press conference at the Foreign Press Club in Rome, Wednesday, Feb. 21, 2018. Weber met with Former Italian Premier Silvio Berlusconi. The three-time premier, who can't run himself because of a tax fraud conviction, is heading up a center-right coalition that hopes to retake power in March 4 general elections. (AP Photo/Domenico Stinellis)

Manfred Weber, lider al grupului PPE și candidat la președinția Comisiei Europene, a îndemnat la primirea Bulgariei în Schengen și zona euro, relatează presa bulgară, care mai precizează că Bulgaria ar putea fi inclusă începând din luna mai în zona aeriană a Schengen, scrie Mediafax.

Manfred Weber ar fi făcut această afirmație la o întrevedere recentă cu Ţvetan Ţvetanov, șeful Comisiei pentru afaceri interne din Parlamentul de la Sofia.


Citește și : Liderul ultimei gherile columbiene, căutat de Interpol, se tratează într-o clinică din Cuba

Surse de la Bruxelles, citate de cotidianul Telegraf, relatează că urmează ca peste șase luni să fie eliminate controalele pentru cetățenii bulgari în aeroporturi, în timp ce controalele la frontierele maritime și terestre urmează să fie menținute. Ţvetan Ţvetanov a confirmat aceste informații la postul bTV, potrivit agenției de știri BTA.

Această evoluție a fost posibilă după ce Olanda, care se opunea aderării Bulgariei la Schengen, și-a reconsiderat poziția.

Ţvetanov a declarat că a participat împreună cu premierul bulgar Boiko Borisov la mai multe întrevederi cu șeful Guvernului de la Haga, Mark Rutte, tema discuțiilor fiind aderarea Bulgariei la Schengen.

Citește și : Un vas de pescuit spaniol este blocat în Mediterană, după ce a luat la bord 12 migranţi