DISTRIBUIȚI
Reuters

Liderul grupului europarlamentar al Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, a declarat vineri că depinde de liderul Fidesz, Viktor Orban, din ce familie politică doreşte să facă parte, după ce acesta din urmă a afirmat vineri dimineaţă că partidul său ar putea părăsi PPE. 

”În ultimii ani, în ultimele luni şi în ultimele zile, Viktor Orban a spus că doreşte să rămână în PPE. (…) Depinde de el din ce familie vrea să facă parte. În ceea ce ne priveşte, criteriile (pentru apartenenţa la PPE. n.red.) sunt foarte clare – PPE se bazează pe un set de valori comune stricte”, a spus Weber, candidatul popularilor europeni la funcţia de preşedinte al viitoarei Comisii Europene, într-o conferinţă de presă din cadrul reuniunii Biroului grupului PPE din Parlamentul European, transmite agerpres.


Citește și: Paul Manafort a fost CONDAMNAT! Ani grei de închisoare pentru fostul şef de campanie al preşedintelui Trump

Manfred Weber solicitase marţi ca Fidesz să retragă posterele critice la adresa actualului preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în care acesta apărea alături de miliardarul american de origine maghiară George Soros.

Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, a dat joi asigurări că Fidesz intenţionează să rămână în PPE şi a anunţat că posterele anti-UE a căror retragere a fost solicitată de Partidul Popular European urmează să fie înlocuite de săptămâna viitoare cu unele care promovează politicile guvernamentale de creştere a natalităţii.

Citește și: Giuseppe Conte se opune unui proiect de tunel între Italia și Franța

„Dacă vă referiţi la afişe, guvernul a aprobat planul privind protejarea familiilor, aşa încât de săptămâna viitoare vor fi expuse astfel de panouri”, a spus Gulyas, rugat să comenteze „ultimatumul” prezentat de Manfred Weber, care ceruse Budapestei să retragă posterele critice la adresa actualului preşedinte al executivului comunitar, Jean-Claude Juncker.

Acest anunţ a fost salutat joi după-amiază, la Varşovia, de Manfred Weber, care a precizat că situaţia Fidesz va face obiectul unei decizii în forurile PPE în data de 20 martie.