DISTRIBUIȚI
dpa

Cu o lună înainte de alegerile pentru Parlamentul European, numai unul din doi cetăţeni germani poate desemna un candidat important al unui partid, relevă un sondaj care mai arată că doar un german din patru ştie cine este Manfred Weber, relatează miercuri dpa şi politico.eu, potrivit agerpres.

Sondajul efectuat de grupul de sondaje online YouGov, realizat pentru dpa, a constatat că 45% dintre cetăţenii germani chestionaţi nu pot numi nici măcar unul din cei nouă candidaţi principali la alegerile europarlamentare din partea partidelor politice reprezentate în parlamentul german.


Citeşte şi: Americanii au ucis mai mulţi civili afgani decât au făcut-o talibanii

Cea mai cunoscută este ministrul Justiţiei, Katharina Barley, care deschide lista social-democraţilor germani (SPD, centru-stânga). Ea a fost recunoscută de 39% dintre cei intervievaţi, urmată de candidatul Alternativei pentru Germania (AfD, extrema-dreaptă), Joerg Meuthen, care a fost numit de 35% dintre cei intervievaţi.

Poate surprinzător, Manfred Weber, candidatul principal al alianţei conservatoare a cancelarului Angela Merkel şi o speranţă pentru a deveni următorul preşedinte al Comisiei Europene, este cunoscut de numai 26% dintre persoanele chestionate.

Citeşte şi: Bilanţul atacurilor din Sri Lanka a ajuns la 359 de morți; Explozie controlată în apropiere de un cinematograf în Colombo

În pofida recentelor succese la nivel naţional în Germania, principalii candidaţi ai Verzilor la alegerile europene sunt relativ necunoscuţi în propria lor ţară, Ska Keller fiind cunoscută de numai 7% din persoanele intervievate şi Sven Giegold de 6%.

Principalele teme pentru alegerile europarlamentare din 26 mai sunt în Germania mediul, pentru 55% dintre participanţii la sondaj, şi migraţia, în opinia a 54%.