DISTRIBUIȚI

Malta va interzice toate zborurile de pasageri către insulă şi va permite doar zborurile cargo şi umanitare în cadrul măsurilor de limitare a răspândirii infecţiei cu noul coronavirus, informează Reuters, potrivit agerpres.

Ţara insulară a raportat până în prezent 38 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care 32 au contractat virusul peste hotare.


Citește și: Polonezii dau dovadă de solidaritate în fața pandemiei de coronavirus

”Sâmbătă va fi o zi neagră pentru sectorul aviaţiei locale şi pentru toţi actorii care au lucrat neobosit pentru a asigura creşterea şi succesul lui în ultimii an. Acum, mai mult ca oricând, este esenţial pentru noi să lucrăm împreună cu guvernul şi cu toţi actorii din domeniu pentru ca aviaţia locală să depăşească această perioadă plină de provocări”, a declarat directorul general al aeroportului internaţional din La Valletta, Alan Borg.

Epidemia COVID-19 şi restricţiile internaţionale asupra călătoriilor au afectat grav economia malteză. Turismul contribuie cu un sfert la PIB-ul Maltei, iar serviciile sale financiare şi sectorul jocurilor de noroc se bazează masiv pe lucrătorii străini.

Citește și: Republica Moldova anunță primul deces provocat de COVID-19

Ministrul maltez al economiei Silvio Schembri a provocat furie pe reţelele de socializare marţi după ce a declarat în parlament că muncitorii străini care şi-au pierdut locurile de muncă ar trebui să revină în ţările de origine. ”Filantropia începe acasă. Atenţia noastră este la muncitorii din Malta şi Gozo. În momentul în care muncitorii străini îşi pierd locul de muncă, ei trebuie să se întoarcă în ţara lor”, a spus ministrul. Gozo este o mică insulă din arhipelagul maltez.