DISTRIBUIȚI

Mall-urile din Jakarta s-au redeschis în această săptămână doar pentru persoanele vaccinate împotriva noului coronavirus, transmite vineri Reuters, potrivit agerpres.  

Indonezia aplică încă o serie de restricţii antipandemice, iar mall-urile din Jakarta pot funcţiona doar la 25% din capacitate. Clienţii trebuie însă să dovedească, prin intermediul unei aplicaţii instalate pe telefonul mobil, că au fost inoculaţi cel puţin o dată.


Citește și : OMS se opune vaccinării obligatorii

Conform datelor oficiale, doar aproximativ 1 din 5 indonezieni au primit cel puţin un vaccin împotriva COVID-19, în cadrul unei campanii naţionale de vaccinare ce a fost lansată în luna ianuarie.

„Este o măsură pozitivă pentru mall-uri. Astfel vizitatorii pot fi siguri că oricine intră în mall a fost scanat şi este considerat sănătos şi sigur”, a declarat Eka Dewanto, directorul general al Pondok Indah Mall din nordul capitalei indoneziene.

De la începutul pandemiei Indonezia a înregistrat peste 3,8 milioane de cazuri şi 115.000 de decese puse pe seama noului coronavirus, la o populaţie de peste 270 de milioane de locuitori.

Citește și : 22 de algerieni au fost arestaţi pentru declanşarea masivelor incendii de vegetaţie