DISTRIBUIȚI
Reuters

Un bărbat din Malaysia a fost condamnat la 10 ani de închisoare, iar alţi trei au fost inculpaţi pentru insulte aduse Islamului şi profetului Mahomed pe reţelele sociale, a anunţat, sâmbătă, poliţia locală, informează Reuters, potrivit News.ro .

Sursa citată scrie că este vorba despre cea mai aspră pedeapsă dictată pentru o astfel de faptă în această ţară majoritar musulmană, unde tensiunile de natură religioasă şi rasială au crescut în ultimele luni.


Citește și : Muzeul de Antichităţi şi Arte islamice din Algeria, vandalizat în cursul protestelor faţă de candidatura lui Bouteflika

Inspectorul general de poliţie Mohamad Fuzi Harun a precizat, într-o declaraţie de presă, că persoana condamnată a pledat vinovat pentru 10 capete de acuzare de abuz pe reţelele sociale.

Fiecare infracţiune se pedepseşte, potrivit legii din Malaysia, cu un an de închisoare sau amendă de până la 50.000 ringgit (12.228 de dolari) sau amândouă.

Sentinţa a fost pusă în aplicare imediat, a precizat Mohamad Fuzi.

Potrivit Reuters, un alt utilizator a pledat vinovat, iar o audiere a acestuia a fost programată pentru ziua de luni. Alţi doi au pledat nevinovat şi au fost reţinuţi, fără posibilitatea de a ieşi pe cauţiune.

Citește și : Cel puţin 12 morţi în urma prăbuşirii unui avion în centrul Columbiei

“Poliţia sfătuieşte publicul să nu comită abuzuri pe reţelele de socializare prin încărcarea sau distribuirea de mesaje care pot provoca tensiuni de natură religioasă sau rasială în diferitele comunităţi din această ţară”, a mai spus inspectorul de poliţie Mohamad Fuzi.