DISTRIBUIȚI
The Straits Times

Malaezia va organiza alegeri după ce pandemia de COVID-19 va fi învinsă, a declarat sâmbătă premierul acestei ţări, la două zile după ce a obţinut sprijinul parlamentului pentru proiectul său de buget pentru 2021, informează AFP , potrivit agerpres.  

Premierul Muhyiddin Yassin a ajuns la putere în martie, fără să fi fost ales, retrăgând partidul său din coaliţia guvernamentală de atunci, pentru a se alia cu partidul UMNO, a cărui imagine a fost afectată de scandaluri de corupţie. De atunci, administraţia lui este vizată de permanente conflicte de interese.


Citește și : Israelul se află în spatele asasinării lui Mohsen Fakhrizadeh (NYT)

Într-un discurs susţinut sâmbătă în timpul unei reuniuni online a partidului său Bersatu, Muhyiddin Yassin s-a declarat încrezător că administraţia sa va fi realeasă la alegerile viitoare.

Premierul malaezian, care dispune doar de o slabă majoritate în parlament, a declarat de asemenea că a avut „o întâlnire cu inima deschisă” cu preşedintele partidului UMNO, Ahmad Zahid Hamidi, pentru a discuta despre divergenţele lor.

Joi, premierul a obţinut susţinerea deputaţilor pentru proiectul său de buget pentru 2021, care îi permite să rămână la putere şi să demonstreze că are o majoritate parlamentară. Bugetul este axat pe lupta împotriva noului tip de coronavirus.

Citește și : Pompeo: Departamentul de Stat va facilita tranziţia pentru instalarea Administraţiei Joe Biden

În ultimele săptămâni, Malaeyzia a înregistrat o explozie de contaminări. În total, peste 63.000 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus au fost înregistrate în această ţară, potrivit celui mai recent bilanţ oficial, de sâmbătă.