DISTRIBUIȚI
Getty Images/AFP

Malaezia a aprobat folosirea kiturilor de testare rapidă pentru detecţia anticorpilor, în încercarea de a creşte testarea expunerii la noul coronavirus a grupurilor cu mare risc şi în locurile unde au fost depistate clustere, transmite joi Reuters, citând un responsabil de rang înalt, potrivit agerpres.

Malaezia a anunţat luna trecută că are în vedere achiziţionarea a 1 milion de kituri de testare rapidă din Coreea de Sud pentru a creşte capacitatea de testare a populaţiei.


Citește și : Bilanțul epidemiei de COVID-19 în Spania

Ministerul Sănătăţii a comandat kiturile de testare, iar primul transport urmează să sosească săptămâna viitoare, după ce testele au arătat un nivel de senzitivitate de 84,4% la coronavirus, le-a declarat reporterilor Noor Hisham Abdullah, director general în Ministerul Sănătăţii.

‘Acum că avem un kit de testare care este rapid, portabil şi ieftin, situaţia se va schimba’, a subliniat el, în conferinţa de presă zilnică.

Malaezia, care avea până luni cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirus din regiune, s-a bazat doar pe testele de laborator RT-PCR pentru confirmarea prezenţei virusului, întrucât testele serologice rapide, pentru detecţia de anticorpi, s-au dovedit nefiabile.

Cu toate acestea, înmulţirea cazurilor suspecte şi necesitatea efectuării mai multor teste au pus presiune pe cele 43 de laboratoare de procesare, unde peste 8.000 de rezultate erau în aşteptare în această lună înainte ca Ministerul Sănătăţii să oprească anunţarea raportărilor zilnice.

Citește și : Ungaria prelungeşte până la 25 aprilie restricţiile introduse la nivel naţional

Autorităţile sanitare au reluat de asemenea folosirea kiturilor de testare serologică pentru controlul final după cele 14 zile de carantină obligatorie pentru cazurile suspecte.

Malaezia a raportat joi 110 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, care au ridicat totalul la 5.182. Ministerul Sănătăţii a anunţat şi un nou deces, numărul victimelor ajungând astfel la 84.