DISTRIBUIȚI
Yahoo

Malaezia a declarat marţi starea de urgenţă naţională până în august cu scopul de a combate reizbucnirea cazurilor de COVID-19 şi pentru a implementa măsuri care să ducă la uşurarea presiunii asupra centrelor sanitare, relatează EFE, potrivit agerpres.

Regele Abdullah din Pahang a anunţat într-un comunicat că ţara „se află într-o etapă critică” ca urmare a răspândirii rapide a virusului care în ultimele două luni a făcut mai multe victime decât în cele 10 luni anterioare, în timp ce spitalele au o ocupare de 70 % a paturilor.


Citește și: Twitter ÎNCHIDE 70.000 de conturi legate de QAnon! Facebook blochează sloganul STOP the STEAL

Starea de urgenţa a fost solicitată în ajun de prim-ministrul, Muhyiddin Yassin, care după o reuniune luni cu suveranul ţării a anunţat măsuri de restricţionare a deplasărilor interne ale populaţiei până la sfârşitul lunii.

Malaezia se confruntă în prezent cu o escaladare a cazurilor de COVID-19 şi a raportat de la începerea pandemiei peste 138.000 de cazuri şi 555 de decese.

Citește și: CUTREMUR puternic la granița Rusiei cu Mongolia

Starea de urgenţă serveşte totodată la menţinerea stabilităţii ţării, într-un moment în care coaliţia de guvernământ este afectată de fisuri interne între partide şi menţine o majoritate fragilă în Parlament.

„Parlamentul şi adunările legislative regionale nu se vor reuni în perioada de timp prevăzută”, a precizat premierul Muhyiddin.