DISTRIBUIȚI
The Jakarta Post

Poliţia malaeziană a informat că patru cetăţeni străini au fost arestaţi pentru presupuse legături cu grupări teroriste, între care un suspect care a ameninţat într-o înregistrare video cu uciderea şefei guvernului din Bangladesh, transmite EFE miercuri, potrivit agerpres.

Abdul Hamid Bador, şeful poliţiei din Malaezia, a arătat într-un comunicat că cei reţinuţi sunt doi etnici rohingya din Myanmar, un filipinez şi un indian, persoane cu vârsta între 24 şi 54 de ani, relevă miercuri presa locală.


Citește și: Bazele americane sunt în raza de acțiune a rachetelor iraniene

Cei doi rohingya sunt presupuşi membri ai Armatei de Salvare Arakan Rohingya (ARSA), iar unul dintre aceştia a difuzat pe reţelele sociale o înregistrare video în care şefa guvernului din Bangladesh, Sheikh Hasina, este ameninţată că va fi ucisă, notează poliţia.

Cetăţeanul filipinez este suspectat de apartenenţă la gruparea jihadistă Abu Sayyaf, afiliată Statului Islamic (SI), iar cel indian este acuzat de furnizare de fonduri pentru Babbar Khalsa, o organizaţie care acţionează în nord-vestul Indiei.

Citește și: Ani grei de închisoare pentru o fostă diplomată americană. A vândut chinezilor informații clasificate!

Forţele de securitate din Malaezia au arestat peste 300 de suspecţi în ultimii ani pentru presupusă legătură cu SI, în timp ce se apreciază că o sută de malaezieni s-au alăturat grupării jihadiste în Siria şi Irak.

Malaezia are o populaţie de aproape 30 de milioane de locuitori, dintre care 61% sunt musulmani.