DISTRIBUIȚI
dpa

Cei mai mulţi germani sunt în favoarea retragerii din ţara lor a aproape 12.000 de soldaţi americani, potrivit unui sondaj realizat de institutul de cercetare a opiniei publice YouGov şi citat marţi de DPA, transmite și agerpres.

Aproximativ 47% dintre persoanele intervievate s-au pronunţat în favoarea reducerii numărului de soldaţi americani de la 36.000 în prezent.


Citește și : Protestele din Israel îl ‘distrează’ pe Benjamin Netanyahu, susţine fiul său

Una din patru persoane intervievate consideră că forţele americane ar trebui să plece complet din Germania.

În schimb, doar 28% s-au declarat în favoarea rămânerii trupelor cu efectivele lor actuale, în timp ce 4% au spus că ar aproba o creştere a lor.

Alţi 21% au refuzat să se pronunţe.

Secretarul american al apărării Mark Esper a anunţat săptămâna trecută că Statele Unite vor retrage aproape 12.000 de soldaţi din Germania.

Dintre aceştia, 6.400 trebuie să se întoarcă în SUA şi aproximativ 5.600 urmează a fi transferaţi în alte state membre NATO din Europa, în principal în Italia şi Belgia.

Cinci dintre cele şase grupuri parlamentare reprezentate în Bundestag resping retragerea trupelor.

Citește și : Cazurile la nivel global de COVID-19 au depăşit 17,8 de milioane, cu o creştere puternică în Columbia (OMS)

Numai Partidul Stângii este în favoarea ideii şi în plus vrea ca toţi soldaţii americani să părăsească ţara.

Imaginea este diferită în rândul alegătorilor: numai susţinătorii blocului conservator al cancelarului Angela Merkel CDU/CSU sunt în principal împotriva reducerii numărului de soldaţi americani, cu până la 45% împotrivă.

Printre alegătorii tuturor celorlalte partide, numărul celor în favoarea unei retrageri a trupelor variază.