DISTRIBUIȚI
Reuters

O majoritate semnificativă a germanilor se opune livrărilor de arme către Turcia, având în vedere ofensiva militară lansată de această ţară în nordul Siriei, potrivit unui nou sondaj de opinie publicat vineri, relatează dpa, potrivit agerpres.

Aproximativ 91% din peste 1.200 de persoane intervievate la mijlocul lunii octombrie au exprimat această poziţie, în timp ce numai 5% au susţinut livrările de arme, se arată în sondajul efectuat pentru canalul de televiziune ZDF.


Citește și: CEDO respinge o cerere de suspendare a exhumării lui Franco

Totodată, circa 65% dintre respondenţi s-au pronunţat în favoarea impunerii de sancţiuni economice Turciei, în timp ce 27% s-au opus.

În cazul în care state membre ale UE emit sancţiuni împotriva Turciei, 80% dintre respondenţi au spus că se aşteaptă ca acordul dintre Uniunea Europeană şi Turcia privind gestionarea migranţilor să fie întrerupt şi sosirile refugiaţilor în Europa să crească, a mai arătat sondajul.

Citește și: Japonia trimite forţe militare în Strâmtoarea Ormuz

Turcia a lansat o ofensivă militară pe 9 octombrie în nordul Siriei, susţinând că aceasta vizează gruparea jihadistă Statul Islamic şi miliţiile kurde Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG).

Turcia consideră că forţele kurde YPG au legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care este angrenat într-o luptă de gherilă în Turcia din 1984. SUA s-au bazat pe miliţiile YPG pentru rolul lor crucial în lupta împotriva grupării Statul Islamic în Siria.