DISTRIBUIȚI
VideoBlocks

Un sondaj realizat pe fondul scandalului privind asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi la consulatul Arabiei Saudite din Istanbul arată că majoritatea cetăţenilor germani se opun ca ţara lor să facă afaceri cu saudiţii, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Potrivit sondajului realizat pentru ziarul Die Welt, 65% dintre respondenţi au afirmat că, în opinia lor, companiile germane nu ar trebui să facă afaceri cu Arabia Saudită.


Citește și : ALERTĂ la New York! Bombe artizanale la reședințele lui Clinton și Obama!

În schimb, aproximativ o cincime dintre cei peste 5.000 de respondenţi au afirmat că nu au nicio problemă în ceea ce priveşte tranzacţiile comerciale între Germania şi Arabia Saudită.

Jamal Khashoggi (59 de ani), editorialist care colabora cu Washington Post, a fost ucis la 2 octombrie în interiorul consulatului ţării sale din Istanbul, unde a mers pentru a obţine documente administrative în vederea căsătoriei cu o cetăţeană turcă.

După ce mai întâi a negat moartea jurnalistului, guvernul saudit a avansat mai multe versiuni contradictorii, evocând între altele ‘o altercaţie’ care a luat o turnură nefericită. Riadul susţine acum că jurnalistul a fost ucis în cursul unei operaţiuni ‘neautorizate’ în legătură cu care prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman nu a fost informat.

Citește și : Mohammed bin Salman: Toţi criminalii responsabili de asasinarea jurnalistului Khashoggi vor fi aduşi în faţa justiţiei